Aprenem a tenir cura del nostre cos amb el projecte de Primària MENJAR BÉ PER CRÉIXER BÉ!

Projecte per aprendre a tenir cura del nostre cos Menjar bé per créixer bé

 

Avui, 16 d’octubre, celebrem el #DiaInternacionaldelAlimentació, presentant-vos el projecte de Didacta+ que introdueix els infants de cicle inicial d’educació primària a l’alimentació i a l’estil de vida saludable:

Menjar bé per créixer bé!

 

Aquest material pertany a la col·lecció de 24 projectes innovadors Pal de Paller, una manera autèntica i viva de treballar per projectes a l’educació primària.

La proposta Menjar bé per créixer bé es vertebra en cinc subreptes que permetran a l’alumnat conèixer el seu propi cos, veure com funciona, analitzar com han crescut al llarg dels anys, conèixer les diferents etapes de la vida i tot allò que cal per tenir una bona salut i, a més, adquirir hàbits saludables. Així mateix, els alumnes de cicle inicial d’educació primària aprendran a rentar-se les dents al ritme de Dàmaris Gelabert, coneixeran la piràmide alimentària, els hàbits de son que cal tenir i les rutines d’exercici físic que s’han de dur a terme com a part de les rutines individuals per estar i sentir-se bé. Tots aquests continguts per treballar a l’Educació Primària es fan d’una manera col·laborativa i interdisciplinària, amb l’objectiu de generar aprenentatges autèntics i duradors.

Menjar bé per créixer bé: projecte per aprendre a tenir cura del nostre cos

 

Menjar bé per créixer bé!, un projecte innovador que ens ensenya a tenir cura del nostre cos amb els cinc sentits

L’objectiu és que, amb el repte global plantejat, al qual arribarem amb la consecució dels cinc subreptes esmentats, els alumnes del cicle inicial d’educació primària comencin a veure la importància de cuidar el seu cos a través dels bons hàbits: una alimentació equilibrada i saludable i un ús adequat del temps d’esbarjo i lleure. I no només això, sinó que entenguin que les persones creixen i que,  quan es fan grans, el seu cos canvia. A més, com a producte final es proposa la creació d’un decàleg dels hàbits genials per mantenir-se sans i créixer ben forts!

Si voleu treballar aquesta temàtica amb els vostres alumnes de cursos més avançats i establir una continuïtat amb la proposta que des de Didacta+ us fem avui, trobareu les peces de Pal de Paller M’he fet gran, per a cicle mitjà, i I tu, què menges? per a cicle superior.

Cuidem-nos amb Pal de Paller!, una metodologia innovadora d’educació primària per treballar el coneixement del propi cos, els hàbits saludables i la importància d’estar sans i sanes, tot situant l’alumne al centre del seu procés d’aprenentatge com a agent actiu de la seva formació.

Perquè a Didacta+ fem salut!

Aprenem a menjar bé per créixer bé!

Demana’ns una presentació d’aquest projecte aquí!

 

#worldfoodday #healthylifestyle #femsalut #FoodAgricultureOrganisation