Celebrem el #diamundialdelsanimals amb un dels nostres projectes de Primària de Pal de Paller

Projecte d'Educació Primària: Animals en perill d'extinció (Dia Mundial dels animals)

Avui, 4 d’octubre, celebrem el dia mundial dels animals i a Didacta+ us presentem el nostre projecte d’Educació Primària més compromès amb els valors de la preservació del medi ambient i els ecosistemes:

Animals en perill d’extinció

Des de ben petits, sentim històries i llegim contes on els protagonistes són els animals. Històries com les de l’entremaliat Petter Rabbit, de Beatrix Potter, que ens han ensenyat a estimar i respectar els animals, mitjançant la personalització dels seus herois com a eina per a ajudar-nos a entendre’ls millor. En l’actualitat, la situació d’emergència climàtica que vivim amenaça la vida de moltes espècies i fa que siguin necessàries accions per protegir a tots aquells éssers que ens acompanyen en el camí. Per aquest motiu, hem construït un projecte d’Educació Primària que busca conscienciar els nostres infants de cicle mitjà sobre la importància de protegir els animals del nostre entorn, l’impacte humà en aquesta problemàtica d’amenaça a la biodiversitat i les possibles mesures que es poden prendre per fer-hi front, tot coneixent el món animal i els seus regnes: Animals en perill d’extinció, un altre dels nostres projectes de Pal de Paller per treballar l’aprenentatge de l’alumnat de primària d’una manera col·laborativa i interdisciplinària.

Animals en perill d’extinció, un projecte d’Educació Primària compromès amb el medi ambient

Cal destacar que el focus dels animals que s’estudien en aquest projecte d’Educació Primària es posa en els animals del context dels alumnes, restringint l’estudi a la varietat d’espècies habitants de Catalunya. Això es fa així, en primer lloc, perquè els alumnes siguin conscients del fet que no cal viatjar a indrets recòndits i allunyats per tal de trobar espècies en perill d’extinció i, en segon lloc, perquè vegin que poden fer accions que tindran un impacte directe en el seu entorn més proper. Així doncs, en aquest projecte de Cicle Mitjà d’Educació Primària es promouen els aprenentatges autèntics i situats a la realitat de l’alumnat d’una forma senzilla.

Projecte d'Educació Primària Animals en perill d'extinció Dia Mundial dels animals

Els alumnes, participant en aquest projecte de Pal de Paller, elaboraran un cartell amb l’objectiu de donar a conèixer la problemàtica de la conservació d’un animal concret que es trobi amenaçat. Aquesta activitat farà que l’alumnat investigui sobre un animal que sigui del seu interès, s’impliqui en la seva conservació i pugui participar en una exposició dels cartells per la resta de l’escola o les famílies i que vegin que amb el seu compromís poden, no únicament canviar la seva percepció de l’entorn sinó també animar els altres a ser més responsables i a involucrar-se en el canvi.

Una metodologia innovadora per treballar el coneixement del món animal, la preservació del medi ambient i els ecosistemes que situa l’estudiant al centre del seu procés d’aprenentatge com a agent actiu de la seva formació.

Perquè creiem que el canvi arrela en l’educació.

Projecte d'Educació Primària Animals en perill d'extinció Dia Mundial dels animals

Aprenguem a tenir cura del nostre entorn i la nostra diversitat!

Descobreix tot el que cal saber dels projectes d’educació primària Pal de Paller aquí

#worldanimalsday #ecosistemes #stopextinction