Com fer que els alumnes visquin les festes tradicionals catalanes? Descobreix el projecte de Primària VIVIM LES FESTES!

Vivim les festes projecte d'educació primària

La cançó diu “Quan ve el temps de torrar castanyes la castanyera, la castanyera…”  i aquest temps ja ha arribat. Troba com celebrar la Castanyada i altres festes tradicionals catalanes en el projecte d’Educació Primària de Pal de paller:

Vivim les festes!

 El projecte de Primària Vivim les festes! us proporciona eines motivadores per celebrar totes les festes pròpies de la cultura catalana!

El projecte de Cicle Inicial de Primària Vivim les festes! ens proposa un viatge al llarg del curs fent parada a les festes més destacades de Catalunya durant l’any, des de la Diada fins a Nadal; i des de Nadal fins a Sant Joan. Aquest viatge ens permetrà treballar amb els alumnes conceptes clau com són el pas del temps en la natura i en les persones, el calendari, els mesos de l’any,… i també les manifestacions culturals associades a cada festa: les receptes típiques catalanes com ara la dels panellets, poemes i cançons, personatges,… En definitiva, una manera col·laborativa i interdisciplinària d’entendre les tradicions com una deixa dels nostres avantpassats i la importància de mantenir-les vives perquè així mantindrem viva també la nostra cultura.

Projecte d'educació primària Vivim les festes. Activitat del quadern

Vivim les festes!, un projecte innovador per conèixer les festes típiques catalanes i el seu valor en la nostra cultura

El producte final que proposem en aquest projecte d’Educació Primària consisteix a elaborar un vídeo promocional sobre les festes tradicionals catalanes, una activitat que els nostres alumnes podran ensenyar i compartir amb l’escola i les famílies, tot treballant i aprenent sobre com fer servir eines digitals. Amb Pal de paller de Didacta+ potenciaràs que els teus alumnes treballin les competències digitals mentre aprenen els continguts curriculars.

En aquest projecte, igual com en tots els nostres projectes de cicle inicial de Primària, hi ha un apartat final anomenat ENTRENEM LES HABILITATS, que inclou activitats per a treballar competències i habilitats com ara l’artística a través de la pintura d’un mandala de tardor.

Descarrega’t el mandala de tardor aquí

 

Vols conèixer més coses de les festes que ens fan ser qui som?

Demana’ns una presentació!

#castanyada #fempanellets #celebrem

Open chat