Jornada sobre innovació pedagògica: Ens embarquem! (27 de novembre)

Jornada sobre innovació pedagògica:

Ens embarquem! (27 de novembre)

 

El passat 27 de novembre va tenir lloc la Jornada sobre innovació pedagògica: “Ens embarquem!” adreçada al professorat de català i de castellà de l’ESO.

Les Jornades que estem organitzant des de Didacta+ estan pensades per facilitar la innovació educativa a tots aquells professors i professores de Secundària i de Primària, que volen treballar amb els seus alumnes d’una manera diferent.

Et convidem a estar atent al nostre bloc per assabentar-te de tots els esdeveniments que anirem organitzant durant tot l’any.

En aquesta jornada vam presentar el nostre vídeo informatiu sobre els projectes Punt volat (llengua catalana i literatura) i Asterisco (lengua castellana y literatura).

Jornada sobre innovació pedagògica

No et perdis el vídeo!

 

Ens embarquem!” és un esdeveniment que pretén presentar-te els fonaments i els materials que configuren els dos projectes per a l’àmbit lingüístic, el projecte Punt volat i el projecte Asterisco.

Els principis pedagògics d’aquests projectes es fonamenten en els aspectes clau de la neuroeducació (les neurociències aplicades al món educatiu) i de les pedagogies actives, aplicades a l’ensenyament-aprenentatge del català i del castellà a l’ESO, i contemplen tot el marc curricular actual.

Jornada innovació pedagògica 3

Materials dels projectes Punt volat i Asterisco

Comença la jornada sobre innovació pedagògica

La nostra primera sessió va tenir lloc el 27 de novembre, a l’espai CityZen de Barcelona. Un espai encantador, el qual ens va facilitar l’organització de l’acte des del primer moment.

L’acte va començar amb Dolors Rius, la directora editorial de Didacta+, qui va donar la benvinguda als assistents, va anunciar l’agenda de la jornada i va presentar en primícia el nou vídeo de Didacta+: Punt volat i Asterisco.

En cada una de les nostres Jornades sobre innovació pedagògica hi convidem un expert en la matèria. En aquesta ocasió vam poder comptar amb la presència de Jordi Amenós, qui ens va delectar amb la seva conferència “El poder de les històries en l’educació”.

Jornada sobre innovació pedagògica 1

Entre els temes que va tractar, destaquem els següents: la necessitat de trencar amb la dinàmica de l’aprenent ”assegut i avaluat”, d’eliminar les etiquetes tipus “aquest alumne no sap fer res”, la recuperació de la dimensió onírica i els mites, en la necessitat d’humanitzar l’aula.

Després de la conferència de Jordi Amenós, va ser el torn de parlar del Punt volat i de l’Asterisco, els nostres projectes innovadors per a l’àmbit lingüístic de secundària. En representació del grup d’autors, Elena Urbaneja i Cristina Pol van explicar com està organitzat el material de cada projecte i com el fan servir elles a l’aula, al final ens van mostrar com els seus alumnes gaudeixen treballant amb els diferents materials del projecte, la qual cosa ens alegra molt.

Jornada sobre innovació pedagògica 2

En finalitzar, i com és costum en cada una de les nostres jornades sobre innovació pedagògica, vam obrir el torn de paraula als assistents, els quals van preguntar sobre diferents aspectes del material presentat.

No et perdis el vídeo resum de l’esdeveniment!

 

jornada d'innovació pedagògica

Ben aviat presentarem nous esdeveniments per apropar la innovació educativa a tots els docents que vulguin per als nostres projectes innovadors, tant pels de primària com pels de secundària.

Innovem per aprendre + i millor!

Open chat